Privacyverklaring Lachcoach Amersfoort

Privacyverklaring lachcoachamersfoort.nl

Hoi! Je leest mijn privacyverklaring, wat goed. In dit stuk tekst laat ik je weten wat ik met gegevens doe die jij me toevertrouwt via lachcoachamersfoort.nl of langs andere wegen.

De ‘ik’ in dit verhaal is…

  • Martine Beernink – Lachcoach Amersfoort
  • Columbusweg 31
  • 3814 WB Amersfoort
  • KvK: 66679079

De basis: ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt gegeven en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Ik verkoop je gegevens niet aan derden.

Welke gegevens verzamel ik?

Aanvraag lachworkshop

Stel dat je een aanvraag doet voor een lachworkshop via een formulier op lachcoachamersfoort.nl of 1001activiteiten.nl, dan kan ik de volgende gegevens van je hebben gekregen:

  • Je voor- en achternaam
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • Je telefoonnummer (als nodig)
  • Je IP-adres
  • Je bedrijfsnaam (als nodig)

Als we tot een overeenkomst komen en ik een lachworkshop voor je doe, dan heb ik ook een of meer foto’s van jou en je gezelschap.

Magazine Lachkracht

Stel dat je regelmatig het magazine wilt ontvangen dat ik ga uitbrengen, met verhalen over de kracht van de lach en informatie over mijn workshops, dan vraag ik de volgende gegevens aan je:

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres

Waarvoor gebruik ik je gegevens?

Aanvraag lachworkshop

Ik gebruik je gegevens die je hebt ingevuld op lachcoachamersfoort.nl of 1001activiteiten.nl om:

  • je vragen te stellen over je aanvraag
  • je een aanbod te kunnen doen voor een lachworkshop
  • om de workshop uit te voeren
  • je na afloop een factuur te sturen.

Ik gebruik deze gegevens niet voor commerciële mailings tijdens of na afloop van onze overeenkomst.

Foto’s stuur ik je na afloop op. Als iedereen die erop staat (schriftelijke) toestemming geeft, dan gebruik ik de foto ook op mijn website en sociale media.

Stel dat we een overeenkomst hebben voor een lachworkshop en ik die workshop niet zelf kan geven, dan deel ik je gegevens met een andere lachcoach, zodat hij of zij de lachworkshop kan verzorgen. Ik deel daarbij alleen de gegevens die relevant zijn voor het geven van de workshop. Met deze andere lachcoach sluit ik een overeenkomst waarin staat dat ook hij of zij je gegevens geheim houdt.

Daarnaast deel ik je factuurgegevens met mijn boekhouder. Met hem sluit ik ook een overeenkomst waarin staat dat hij je gegevens geheim houdt.

Magazine Lachkracht

Heb je je ingeschreven voor Lachkracht, dan gebruik ik je gegevens om je het magazine toe te sturen. Doel van het magazine is commercieel: mijn lachworkshops onder de aandacht brengen.

Waarvoor gebruik ik je gegevens niet?

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).

Waar sla ik je gegevens op?

Aanvraag lachworkshop

Als je een informatie-aanvraag doet via lachcoachamersfoort.nl of 1001activiteiten.nl dan sla ik je gegevens op in Gmail, Dropbox en op mijn laptop.

Daarnaast worden je gegevens opgeslagen door mijn hostingprovider Siteground als je een aanvraag doet via lachcoachamersfoort.nl. Als je een aanvraag doet via 1001activiteiten.nl, dan slaan zij je gegevens ook op. Daarvoor ben ik niet verantwoordelijk.

Magazine Lachkracht

Ben je geabonneerd op Lachkracht, dan sla ik je gegevens op in Mailchimp.

Hoe beveilig ik je gegevens?

Ik heb passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk.

Hoe lang bewaar ik je gegevens?

  • In Gmail en Siteground worden je gegevens maximaal een jaar na uitvoer van de overeenkomst bewaard.
  • De gegevens die ik gebruik voor de factuur worden in Dropbox zeven jaar bewaard na het sturen van de factuur. Dit is de wettelijke bewaartermijn.
  • Je kunt jezelf via Mailchimp uitschrijven voor het magazine Lachkracht. Je gegevens blijven daarna maximaal een jaar in Mailchimp staan zonder dat ik er gebruik van maak.

Cookies – wat doe ik ermee op lachcoachamersfoort.nl?

Een cookie is een klein bestandje dat door mijn website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je mijn website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar mijn website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.​

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website gebruik ik cookies. Dat zijn cookies die nodig zijn om mijn site lekker te laten lopen (functionele cookies) en cookies die ik gebruik om andere relevante informatie te krijgen over mensen die mijn site bezoeken (zogeheten niet-functionele cookies).

Ik gebruik cookies die zorgen dat

  • de Facebook-widget goed wordt weergegeven op mijn site
  • ik basic statistieken van bezoek aan mijn website kan inzien

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Dingen die je altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden.
  • Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen.
Heb je verder nog vragen over mijn cookies? Neem dan gerust contact met me op.

Gegevensinzage: waar heb je recht op?

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna ik je gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens ik van jou verwerk, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je mij schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Ik zal je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan me e-mailen via martinebeernink@gmail.com.

Is dit privacybeleid in beton gegoten?

Nee. Ik behoud te allen tijde het recht mijn privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Martine Beernink, mei 2018