Lach jij veel? Waarom een lachworkshop dan toch goed is!

Lach jij veel? Waarom een lachworkshop dan toch goed is!

“Een lachworkshop? Nee joh, dat heb ik niet nodig, ik lach normaal al heel veel!” Dit is de reactie die ik het meest krijg als ik vertel dat ik lachworkshops geef. Tijd om te ontzenuwen: helaas. Ook als je regelmatig lacht op een dag, kun je een lachworkshop heel goed gebruiken! Je hoeft er echt niet ongelukkig voor te zijn of een dip te hebben. Lachworkshops zijn goed voor ieder mens. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Lachen is echt gezond!

Lachen heeft heel veel gezondheidsvoordelen:

  • Je gebruikt heel veel spieren, vooral in je buik, rug en gezicht. Lachen verbetert de conditie van die spieren.
  • Als je lacht, adem je enorm uit Je longen worden compleet leeg worden en weer helemaal gevuld met verse zuurstof. Goed voor de conditie van je cellen!
  • Je middenrif is een van de spieren die flink wordt gebruikt. Daardoor wordt in de lymfeklieren meer vocht geproduceerd en daarmee meer natural killer cells. Boost voor je immuunsysteem!
  • Je maakt endorfinen aan als je lacht en daardoor voel je je lekker in je vel.
  • Door lachen gaat je bloeddruk omlaag, je hartslag en de hoeveelheid cortisol in je bloed. Met andere woorden: lachen werkt stressverlagend.

Maar pas echt al je lang achter elkaar lacht

Dit klinkt natuurlijk heerlijk! Er is echter een addertje onder het gras: deze voordelen treden pas op als je langer achter elkaar lacht, minimaal 15 tot 20 minuten.

Juist, dat doe je niet in het dagelijks leven, maar wél in een lachworkshop. En precies dat maakt een lachworkshop een supergezonde activiteit om af en toe te doen!

Tijd om te lachen met collega’s, vrienden of familie?