LachLunch :-)

Hé leukerd, ga je mee lachen en lunchen?

De LachLunch is een uur lachyoga gevolgd door een gezamenlijke lunch. De lunch is een potluck: iedereen neemt wat mee en daar eten we gezamenlijk van. Momenteel zijn er geen LachLunches gepland. Mocht je wel lachyoga willen doen, dan kun je je aansluiten bij de online sessies van Lachclub Utrecht die 2x per maand worden gehouden.

Lachyoga?

Lachyoga is een vorm van yoga waarin je speciale lachoefeningen doet: steeds opnieuw ga je lachen om niets. Oprecht neplachen! De vorm is heel anders dan de meeste yogasoorten: er komen geen fysiek uitdagende houdingen aan te pas (alleen gekke 😉 ). Yoga helpt je om je levensenergie te laten stromen en blokkades op te heffen en daar raakt lachen aan yoga.

Lachmeditatie - lachyogaWe denken dat we iets of iemand nodig hebben om te lachen, eerst iets leuks, dan lachen. Het werkt ook andersom: van lachen word je blij, door te lachen wordt het leuk.

Lachen zonder reden, dus zonder dat er iets of iemand speciaal iets grappigs doet, maakt je onafhankelijk van anderen en van omstandigheden. Je kunt altijd lachen, óók als er niets te lachen valt.

Wat doet lachen voor me?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, je kent de uitspraak vast. Zie daar ook de link met levensenergie 😉 Langer achter elkaar lachen heeft veel invloed op je. Het is fysiek goed voor je, want het…

 • Verlaagt de hoeveelheid stresshormonen in je bloed
 • Verlaagt je bloeddruk en je hartslag
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed
 • Traint je gezicht-, buik- en rugspieren

Ook mentaal-emotioneel doet het veel voor je. Het helpt je…

 • Ontspannen en lekkerder in je vel te voelen (door de aanmaak van gelukshormoon endorfine)
 • Je energie op peil houden
 • Creativiteit aan te wakkeren
 • Veerkracht te vergroten
 • Beter te relativeren

Waarom een lunch na het lachen?

Samen lachen met mensen die je niet (allemaal) kent, schept een soort band – op een heel andere manier dan in het dagelijks leven. Lachen zorgt voor verbinding. Het leek mij leuk om die verbinding vervolgens voort te zetten door met elkaar verder te praten, want ik ontmoet graag nieuwe mensen. En hoe beter dan dat te doen onder het genot van eten!

Daarnaast hou ik van alliteraties en tijdens een wandeling wipte opeens de LachLunch me te binnen als naam. En zo zat ik afgelopen voorjaar op een zondag opeens aan tafel met zes toffe mensen nadat we een uurtje samen hadden gelachen. Zo gaaf!

Voor wie?

De LachLunch is geschikt voor bijna iedereen voorbij de puberleeftijd.

Het is ook iets voor jou als…

 • je al heel veel lacht  (kom juist, want lachen om niets is een hele andere ervaring!)
 • je je altijd heel happy voelt (lachyoga is niet speciaal voor mensen in een dip ofzo. Lachen maakt je blijer en dat mag ook als je helemaal happy bent)
 • er niet veel valt te lachen in je leven (dan past het precies, we lachen immers om niets!)
 • je denkt dat het ongemakkelijk is (dat klopt, én het is heel lekker!)
 • het je moeilijk lijkt (we doen het samen!)

Voor wie niet?

Ik raad je aan om een andere zondagsbesteding zoeken als je voluit puber bent of jonger. Kinderen kunnen heel goed lachyoga doen, maar niet met mij :-).

En ook in de volgende gevallen is het tijd voor iets anders:
Als je je ACUUT ergert aan het woord lachyoga.
Of meteen denkt: wat stom/raar/IDIOOT/wie doet dat nou.
Of als je JEUK krijgt van lekker GEK DOEN en een HEKEL hebt aan ongemak.
Of als je denkt: maar dat is NEP! en dat niet los kunt laten

Hoe verloopt de LachLunch?

De LachLunch duurt van 11.30 tot 13.30 uur.  Je kunt terecht in de ruimte vanaf 11.15 uur, zodat je tijd hebt om even aan te komen met een kop koffie of thee en iets lekkers. De workshop start om 11.30 uur en bestaat uit zes onderdelen:

 1. Welkom & introductie lachyoga
 2. Opwarmoefeningen
 3. Lachoefeningen (met pauze tussendoor)
 4. Lachmeditatie
 5. Ontspanning
 6. Kort uitwisselen van ervaringen

Daarna dekken we de tafel en gaan we lekker eten. Tijdens het eten stellen we ons voor en praten we door over wat we doen of over een speciaal thema.

Wat zeggen eerdere deelnemers over lachyoga?

Angeline had een goed begin van haar verjaardag:

Ik kan me voorstellen dat mensen denken: dat is ongemakkelijk, niets voor mij. Maar ik nodig je uit om het tóch eens te proberen. Het was namelijk helemaal niet gek, of ongemakkelijk of gênant. Het was eigenlijk best makkelijk om te lachen om niet. Je hoeft niets alleen te doen, je doet alles samen. Het is echt teamwork. Eerst opwarmen, dan intensief bezig zijn en daarna heerlijk ontspannen. En dan ook nog eens lekker lunchen daarna. Ik kan het iedereen aanraden!

Barbara had spierpijn in haar buik:

Dat was grappig en gezellig om te doen! Het voelde wel een beetje raar in het begin. Een mooie manier om contact te maken met anderen en ook om de ontspanning eens op een andere manier op te zoeken. En ja, de dag daarna had ik werkelijk spierpijn in mijn buik! Be prepared!

Monique had herinneringen aan vroeger:

Ik heb enorm genoten. Goede sfeer en leuke opdrachten. De laatste opdracht liggend op de grond, deed mij denken aan mijn tienertijd. Dat je met vriendinnetjes in de klas of in een tent eigenlijk stil moet zijn maar iedere keer weer in de lach schiet en elkaar daarmee aansteekt. Heel grappig om dit ook met vreemden zo te ervaren. Bedankt voor deze speciale ervaring!

Wat heb ik er voor nodig?

 • Een open mind en een dosis nieuwsgierigheid.
 • Lekker zittende kleding in laagjes.
 • Warme anti-slipsokken of -sloffen
 • Iets lekkers te eten voor de potlucklunch.