Open lachworkshop

Hé leukerd, ga je mee lachen en ontspannen?

De komende maanden geef ik weer lachworkshops met open inschrijving in Amersfoort! Iedere derde zondag van de maand lekker ontspannen: 17 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei en 16 juni.

Ik wil me aanmelden >

Wat is een lachworkshop?

In een lachworkshop (ook wel workshop lachyoga genoemd) gaan we samen langer achter elkaar lachen zonder reden. Nou ja, lachen zonder vermaak om precies te zijn. We lachen namelijk omdat het kan!

We beginnen met oefeningen om je lekker los te maken en elkaar in de lach te leren kennen. Daarna doen we afwisselend lach- en ademhalingsoefeningen, uitmondend in heerlijk onbedaarlijk lachen. Als laatste ontspannen we: we genieten van de stilte en de sensaties in ons lijf.

Wat heb je er aan, samen lachen zonder reden?

Samen lachen is goed voor je omdat lachen…

  • je lekker uit je hoofd in je lijf brengt: wie lacht, piekert niet. Lees hier hoe lachen je uit je hoofd haalt!
  • je longen lekker leeg maakt, waardoor je verse zuurstof inademt. De cellen in je lichaam zijn je daar dankbaar voor.
  • stressverlagend werkt: lagere hartslag, lagere bloeddruk, minder van het hormoon cortisol in je lijf. Jippie!

Samen lachen zonder reden kan best raar en ongemakkelijk aanvoelen. Het idee is: fake it until you make it. We lachen aan de hand van lachoefeningen en wekken zo onze echte lach op. Neemt niet weg dat je het – zeker in het begin – best vreemd kunt vinden. En weet je? Dat kan en mag allemaal. Het zijn gedachten en gevoelens, en het leuke daarvan is dat ze weer voorbijgaan.

Groot voordeel van lachen zonder reden is dat je niet afhankelijk bent van anderen. Je hebt geen grappen of leuke filmpjes nodig, je kunt lachen wanneer jij dat wilt.

Wat vinden andere deelnemers?

Barbara had spierpijn in haar buik:

Dat was grappig en gezellig om te doen! Het voelde wel een beetje raar in het begin. Een mooie manier om contact te maken met anderen en ook om de ontspanning eens op een andere manier op te zoeken. En ja, de dag daarna had ik werkelijk spierpijn in mijn buik! Be prepared!

Donna roept je op om je te laten gaan:

Verfrissende manier om tot ontspanning te komen! Laat je gaan en ontdek dat lachen zoveel meer kan doen!

Pien voelt zich vrijer:

Het was een heerlijke bevrijdende ervaring! En door de opbouw kwam ik ook als vanzelf in de goeie stemming en ging het lachen bijna als vanzelf. Heb het idee dat ik nu ook beter en vrijer adem! Alsof er iets is opgeruimd. Bedankt nog voor de fijne avond.

Anika vond het hilarisch:

Zondagochtend, vroeg op en op de fiets naar de lachworkshop. Het was hilarisch leuk. We hebben lachend met een grasmaaier rond gereden en elkaars lach en gebaren na gedaan. Even helemaal uit je comfort zone en lekker gek doen. Heerlijk!

Monique heeft herinneringen aan vroeger:

Ik heb enorm genoten. Goede sfeer en leuke opdrachten. De laatste opdracht liggend op de grond, deed mij denken aan mijn tienertijd. Dat je met vriendinnetjes in de klas of in een tent eigenlijk stil moet zijn maar iedere keer weer in de lach schiet en elkaar daarmee aansteekt. Heel grappig om dit ook met vreemden zo te ervaren. Bedankt voor deze speciale ervaring!

Praktische info

  • Waar? Stillewateren, Bloemendalsestraat 27, Amersfsoort
  • Wanneer? Iedere derde zondag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.
    LET OP! Op 17 maart is het een LachLunch van 11.30 tot 13.30 uur! Zie het Facebook-event voor details.
  • Wat kost het? 15 euro voor bijna anderhalf uur lachen, ontspanning, energie en koffie/thee met iets lekkers.

Meld je aan via onderstaand formulier.

Kom ook lachen!