Open lachworkshop

Hé leukerd, ga je mee lachen en ontspannen?

Op de derde zondag van de maand eerst samen lachen en daarna samen lunchen:

  • 22 september
  • 20 oktober
  • 17 november
  • 15 december

Ik wil me aanmelden >

Wat is een lachworkshop?Lachmeditatie - lachyoga

In een lachworkshop (ook wel workshop lachyoga genoemd) gaan we samen langer achter elkaar lachen zonder reden. Nou ja, lachen zonder vermaak om precies te zijn. We lachen namelijk omdat het kan!

We beginnen met oefeningen om je lekker los te maken en elkaar in de lach te leren kennen. Daarna doen we afwisselend lach- en ademhalingsoefeningen, uitmondend in heerlijk onbedaarlijk lachen. Als laatste ontspannen we: we genieten van de stilte en de sensaties in ons lijf.

Bij de LachLunch gaan we na het lachen samen lunchen. Eerst contact maken zonder woorden (maar met de lach), daarna met contact mét woorden en eten. We nemen allemaal iets te eten mee en delen dat (potluck).

Wat heb je er aan, samen lachen zonder reden?

Samen lachen is goed voor je omdat lachen…

  • je lekker uit je hoofd in je lijf brengt: wie lacht, piekert niet. Lees hier hoe lachen je uit je hoofd haalt!
  • je longen lekker leeg maakt, waardoor je verse zuurstof inademt. De cellen in je lichaam zijn je daar dankbaar voor.
  • stressverlagend werkt: lagere hartslag, lagere bloeddruk, minder van het hormoon cortisol in je lijf. Jippie!

Samen lachen zonder reden kan best raar en ongemakkelijk aanvoelen. Het idee is: fake it until you make it. We lachen aan de hand van lachoefeningen en wekken zo onze echte lach op. Neemt niet weg dat je het – zeker in het begin – best vreemd kunt vinden. En weet je? Dat kan en mag allemaal. Het zijn gedachten en gevoelens, en het leuke daarvan is dat ze weer voorbijgaan.

Groot voordeel van lachen zonder reden is dat je niet afhankelijk bent van anderen. Je hebt geen grappen of leuke filmpjes nodig, je kunt lachen wanneer jij dat wilt.

Wat vinden andere deelnemers?

Angeline had een goed begin van haar verjaardag:

Ik kan me voorstellen dat mensen denken: dat is ongemakkelijk, niets voor mij. Maar ik nodig je uit om het tóch eens te proberen. Het was namelijk helemaal niet gek, of ongemakkelijk of gênant. Het was eigenlijk best makkelijk om te lachen om niet. Je hoeft niets alleen te doen, je doet alles samen. Het is echt teamwork. Eerst opwarmen, dan intensief bezig zijn en daarna heerlijk ontspannen. En dan ook nog eens lekker lunchen daarna. Ik kan het iedereen aanraden!

Barbara had spierpijn in haar buik:

Dat was grappig en gezellig om te doen! Het voelde wel een beetje raar in het begin. Een mooie manier om contact te maken met anderen en ook om de ontspanning eens op een andere manier op te zoeken. En ja, de dag daarna had ik werkelijk spierpijn in mijn buik! Be prepared!

Donna roept je op om je te laten gaan:

Verfrissende manier om tot ontspanning te komen! Laat je gaan en ontdek dat lachen zoveel meer kan doen!

Monique heeft herinneringen aan vroeger:

Ik heb enorm genoten. Goede sfeer en leuke opdrachten. De laatste opdracht liggend op de grond, deed mij denken aan mijn tienertijd. Dat je met vriendinnetjes in de klas of in een tent eigenlijk stil moet zijn maar iedere keer weer in de lach schiet en elkaar daarmee aansteekt. Heel grappig om dit ook met vreemden zo te ervaren. Bedankt voor deze speciale ervaring!

Praktische info

  • Waar? Park Waterwingebied, Amersfoort (exacte locatie laat ik weten als je je opgeeft)
  • Wanneer? Iedere derde zondag van de maand van 11.30 tot 13.30 uur.
  • Wat kost het? 15 euro (en je neemt iets te eten mee voor de potlucklunch)

Meld je aan via onderstaand formulier.

Kom ook lachen!

* Lees die prachtige privacyverklaring hier!